Projekt „SO3NG – Suplementacja Omega-3 Następnej Generacji”

11 lutego 2019

Oleje Omega-3 są ważnym składnikiem diety człowieka. Nie są one syntezowane i muszą być dostarczane wraz z pokarmem. Celem projektu jest opracowanie dwóch produktów i technologii produkcji innowacyjnych olejów pochodzenia…

Czytaj więcej

Projekt „Technologia ekstrakcji oleju o wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych Omega-3”

11 lutego 2019

Głównym celem projektu jest opracowanie innowacji procesowej obejmująca technologię ekstrakcji oraz oczyszczania oleju, w celu otrzymania oleju o skoncentrowanej zawartości Omega-3 o oczekiwanych właściwościach. Prace B+R realizowane przez jednostkę naukową…

Czytaj więcej

Projekt „Green Goods”

11 lutego 2019

Projekt składa się z kilku etapów: Etap 1 – zrealizowany, obejmował opracowanie w skali laboratoryjnej kwasów Omega-3 pochodzenia roślinnego o parametrach odpowiadających olejom uzyskiwanym z ryb. Etap był realizowany w…

Czytaj więcej